whatsapp

Zaman içerisinde protezin yüzeyi porozite toplar. Birikmiş olan bu poroziteyi ayda bir yıkayarak temizlemek gerekmektedir. Temizliği yapılmayan protezler göz kapaklarına ve göz yuvasına zaman içerisinde zarar verebilir. Protezi temizleme sıklığı için bir ayı geçmemesi tavsiye edilir.
- Elerinizi sabun ve ılık su ile yıkayınız.
- Ilık su ve Antibakteriyel sabun ile göz protezinizi parmaklarınızla hafifçe ovalayarak varsa birikmiş olan tortuları temizleyiniz.
- Temizlik esnasında sadece su ve bebek şampuanı kullanınız.
- Kuru ve yumuşak bir havlu ıle protezinizi bastırmadan kurulayınız.
- Göz kapaklarınızda ve kirpiklerinizde birikmiş olan poroziteyi ılık su ıle ıslatılmış bir havlu ile temizleyebilirsiniz.

Bizim tavsiyemiz sene de bir protezinizi aldığınız yere götürüp cilasının yenilenmesini sağlamanızdır. Protez gözlerinin her yıl cilasını ve bakımını bünyemizde yaptıran hastalarımız, Protez gözlerini ilk günkü parlaklığı ve doğallığı ile kullanmaya devam edecektir.

Protez göz bakımı, göz yuvasının sağlığı, kullanılan protezin uzun ömürlü olması ve protez gözün işlevini sürdürebilmesi için önemlidir. Protez göz uzman kişilerce belli periyotlarla temizlenmelidir. Göz protezinizin ömrünün uzun olması temizliğinin ve bakımının düzenli olarak yapılmasıyla ilgilidir. Düzenli olarak temizlenmeyen göz protezi çapaklanma, kaşıntı, rahatsızlık, sürekli olarak tekrarlayan enfeksiyonlara sebebiyet verir. Sağlığınız ve göz protezinizin ömrünü uzatmak için protez gözün temizliğine ve bakımına dikkat edilmelidir. Temizliğine dikkat edilmeyen protez gözlerde, gözle görülmese de mikroskobik bakteriler oluşur ve zamanla hem göz yuvasına hem de protez göze zarar vermeye başlar. Protez gözünde belli bir ömrü vardır. Zamanla aşınmaya, tahriş olmaya, yüzeyinde pürüzler oluşup, yüzeyi bozulmaya başlar. Zamanla kullanımın protez göze verdiği zararları en aza indirgemek, protezi sağlıklı ve uzun yıllar kullanabilmek için bakım ve temizliğine özen gösterilmelidir. Protez gözün ömrü kullanıma da bağlıdır. Düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılmış olsa bile göz protezi belli aralıklarla, göz sağlığı ve psikolojik sağlığınız açısından mutlaka değiştirilmelidir. Uzun yıllar protez göz kullanan kişilerde şekil bozukluğu, göz kapaklarında sarkma gibi bir takım sorunlar oluşabilir fakat bu sorunlar küçük operasyonlarla kolayca giderilebilmektedir. Göz beynin uzantısıdır. Bu nedenle yaşanabilecek her türlü rahatsızlık dikkate alınmalıdır. Özellikle protez gözün enfeksiyon kapması durumunda gerekli tüm müdahaleler yapılmalı ve en kısa zamanda göz yuvası ve protez göz tüm mikroplardan arındırılıp eski haline getirilmelidir. Hareketli göz protezi kullanıyorsanız enfeksiyon sizler için daha da dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. Çünkü sifer, göz kılıfı ve bağlantı vidası her biri ayrı ayrı sorun çıkartabilir. Ve sonucu ameliyata kadar gidebilir. Bu gibi sorunları yaşamamak adına protez gözünüzün temiz tutulmasına ve enfeksiyon kapması durumunda bu sorunu doktor yardımıyla çözmeye dikkat edilmelidir. Protez gözünüzün enfeksiyon kapması durumunda doktorunuza başvurunuz.

Bilgi İçin Bize info@efolprotez.com Adresinden Ulaşabilirsiniz.